Hiusöljyhoito – askel askeleelta

Hiusten öljyhoito voi olla vaikeaa ensimmäisen kerran ja tuoda esiin kysymyksiä itse hoidosta sekä myös öljystä.

Artikkeli tulee auttamaan sinua valitsemaan sopivan öljyn ja suorittamaan hiusten öljyämisen oikealla tavalla.

1. Omista yksi ilta hiusten öljyämiselle. Sinulla tulisi olla vähintään kolme tuntia aikaa. Et halua näyttää rasvaisia hiuksiasi kenellekään, joten on parasta perua tapaamiset ystäviesi kanssa.

2. Valitse oikea öljy. Se saattaa olla alussa vaikeaa – et varmaan tiedä hiustyyppiäsi. Siksi voit:

– valita täysin neutraaleja öljyjä, jotka sopivat kaikille hiustyypeille (jojoba, risiini, granaattiomenaöljy)

– valitse normaaleille hiuksille suunniteltuja öljyjä. Ne ovat turvallisimmat, sillä suurimmalla osalla ihmisistä on tämä hiustyyppi. Nämä öljyt sisältävät omega-7 ja omega-9 rasvahappoja. Jokaisen öljyn etiketti tulisi sisältää tietoa sisältyvien rasvahappojen prosenttimäärästä ja täten oikean öljyn valitseminen pitäisi olla vaivatonta. Moringa-, kamelia-, aprikoosi- ja makadamiaöljyissä on suurin määrä omega-9 happoja.

3. Aloita hiusöljyhoito. Tärkein asia on peittää päänahka tasaisesti. Voit käyttää harjaa (esim. värjäystä varten) sen tekemiseksi. Aseta öljyä päänahkaan vähitellen ja tasaisesti. Muista, että öljyn ei tulisi valua päästäsi, joten käytä sitä kohtuudella.

Kun koko päänahka on öljyn peitossa, hiero hellävaraisesti. Käytä helliä liikkeitä välttääksesi hiusten vaurioitumisen. Sinun on myös peitettävä kaikki hiussuortuvat öljyyn, joten levitä se tasaisesti pituussuuntaan. Muutama tippa on tarpeeksi.

Kiedo hiuksesi lämpimään pyyhkeeseen (Luonnolliset öljyt rakastavat lämpöä) ja anna öljyn vaikuttaa. Sinun tulisi jättää öljy hiuksiin ainakin tunniksi. Jos sinulla on enemmän aikaa, voit pitää sitä kauemmin. Voit myös jättää öljyn koko yöksi ja pestä hiukset shampoolla aamulla.

4. Siinä se! Muista säännölliset hoidot. Sinun tulisi öljytä hiukset ainakin kerran kuukaudessa täyden ravitsemuksen aikaansaamiseksi. Onnea matkaan!

Tavallisimmat virheet hiusten öljyämisessä

On hyvin tunnettu fakta, että hiusten öljyäminen tarjoaa monia hyötyjä ja sen tulisi olla pysyvä osa hiustenhoitorituaalejamme. Hoito varmistaa monipuolisen hoidon ja elvyttämisen, jota mikään hoitoaine tai hiusvoide ei voi antaa.

Sinun on kuitenkin muistettava että hiusöljyhoito on tehtävä taidokkaasti. Vaikka se ei aiheuta ongelmia, teemme muutamia suuria virheitä, jotka voivat täysin muuttaa hoidon lopputuloksen. Upeiden vaikutusten sijaan voimme saada elottomat ja karheat hiukset.

1. Öljyn käyttö kauneustuotteiden täyttämiin hiuksiin.

Jos käytät hiuslakkaa, moussea tai muita muotoilutuotteita usein sinun on muistettava, että öljy ei pääse syvälle hiuksiin tai päänahkaan. Siksi se ei tuota haluttuja vaikutuksia. Lisäksi, sellaiset tuotteet sisältävät usein monia komedogeenisiä aineisosia ja pesuaineita, kuten natriumlauryylieetterisulfaattia tai natriumlauryylisulfaattia. Mitä sinun tulisi tehdä? Se on helppoa. Pese hiukset ennen öljyhoitoa.

2. Likaisten hiuksien öljyäminen on huono idea. Kaikki eivät tiedät, että talin kerääntyminen muutamassa päivässä on hyvin vaarallista. Se aiheuttaa hiustenlähtöä koska se tukkii hiustupit ja rajoittaa hapensaantia. Siksi, jos laitat toisen öljykerroksen jo rasvaisen päänahan päälle, hiuksesi alkavat pudota aivan kuin syksyn lehdet.

3. Vääränlainen öljy. Kun valitset öljyäsi sinun on varmistettava, että se sopii hiustesi tarpeisiin. Huomioi hiusten laatu ja kunto. Älä koskaan osta tuotetta koska ‘ystäväsi sanoi sen toimivan täydellisesti’. Meillä on erilaiset hiukset, joilla on erilaiset tarpeet.

4. Liiallinen öljynkäyttö. Liiallinen öljytuotteen käyttö on monen naisen tyypillinen tapa. Se varmaan johtuu uskosta, että mitä enemmän hoitoainetta tai voidetta käytämme, sitä paremmat tulokset. Et voisi olla enemmän väärässä. On hyvin tärkeää tietää miten tasapainottaa kaikki, muuten se saattaa tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä. Keskivertoisen öljymäärän ei tulisi ylittää 5ml. Se kuitenkin riippuu hiustesi pituudesta ja paksuudesta.

Yllä mainittujen virheiden välttäminen varmistaa upean lopputuloksen!